TAnks For Viewing My Pages...\(^_^)/

24 March 2012

ASSALAMUALAIKUM...

Musim2 nak kena observe ini sempat plak aku update blog..
Saje nak share experience da jadi real teacher ni..
Before ni mengajar dalam simulasi wat member2 jadi student...
Skang hamek ko da dapat real student lagi2 budak voka.
Kalo yg degil 2 rasa macam nak sumpah je die jadi patung...xpayah nak sakitkan hati aku lagi...tapi tu dalaman...luaran senyum je...xpe2 ko xnak blaja, lantak la kau..abaikan je die...1st n 2nd week blhla aku layan die psiko suh blaja...da masuk cuti mid bulan 3 masa tu aku da rasa macam budak ni macam xde harapan nak blaja je...aku biakan je die, janji tak kacau aku...

Student ke 2 ni lain citenyer plak...aku ni aim ckt budak2 yang bermasalah. apa lagi budak tu memg aku akan panggil tiap2 hari tok bg jawapan.pas tu student tu cakap ngan aku cmnie
"cikgu, asyik2 saya je yang kena"
aku plak jawab
"cikgu wat cmnie sebab cikgu sayangkan awak, ok, lepas ni saya tak kan panggil awak lagi"
automatik budak ni teseda then tros cakap
"ok2 cikgu, jangan abaikan saya ye"
terus aku bg smile je kat budak 2...

macam2 halkan kalo aku nak share tak cukup sehari nak cete tapi macam2 feel ade skang...best, menyampah, benci, geram tapi telan je...nak wat cmane ni position yang aku nak kan..terpaksa terima dengan hati yang terbuka...

"Peace No War"

25 February 2012

BIRU ITU INDAH...=)

ASSALAMUALAIKUM...

Hye ape khabar??lama dah tak update blog bukan ape busy ngan dunia baru sekarang selepas menjalanilatihan mengajar rasa macam tak de masa nak wat keje lain...hehehe..mungkin baru-baru ni kot...

Setelah seminggu ni saya dapat rasa bukan senang nak jadi seorang guru..otak ni sentiasa berfikir je...betol ke pilihan aku nak jadi seorang guru ni..rasa macam 50% je...hehehe

Insyaallah saya akan wat yang terbaik ape yang ditugaskan kepada saya...bukan ape students skrang ni tak macam students dulu2..lain gile..dulu kita malu/takut ngan cikgu...budak2 zaman sekarang ni ade je menjawab...aku cakap satu, die jawab sepuluh...sabar jelah kan...dugaan..

Harap2 saya tabah berdepan ngan students ni...

Oklah jom layan gambar majlis pertunangan saya...tak der di mana-mana...eksklusif hanya di blog saya je..hehehe...bertuah anda2 sume...=)...


 orang yang di atas ni adalah orang yang wat 'flowerhand' saya ni...TQ so much ye...




 saya sayang mak ayah saya...
 only my lil sista...

 my cameraman




 with my lil brother




 love u mom~~~


 just for u my love













 we love blue~~~~






 saya sayang kamu khairul anuar jamaludin 











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...