TAnks For Viewing My Pages...\(^_^)/

30 November 2011

WELCOME TO ZON TENSION & BUSY...

ASSALAMUALAIKUM....

Petang-petang tak baik study kan...
So mari kita mengupdate blog petang2...hehehe
Saya nak share task2 yang saya kena wat minggu ni & seterusnya...

Task yang kena submit or wat..
*kaunseling-pezen
*bekalan air-projek bathroom 
*keusahawanan-test
*aturcara kontrak-pezen
Yang paling penting PSM....
2 minggu lagi...bab 4 takwat pape pun lagi...:(...Banyak kan keje saya...UWAAAAA
Tak tau nak analisis cmane ..
Sape tau guna ujian T dalam SPSS...
Emmm kena blaja la anem...Chaiyok2...
Dahla start minggu ni sampai 3minggu berturut2 ade latihan tempatan palapes...
Ayooo hitam balik sudah after lama putih...
Cmane ni...Tak pelah anem blaja wat keje dalam keadaan tension...hehehe
Ok lah korang2 pun mest busy jugak kan...selamat menempuh alam busy ok...



'Peace NO WAR'

26 November 2011

BULAN 1 2012...^_^

ASSALAMUALAIKUM...


Penah tak ape yang korang plan tak menjadi...
Memang biasa kan benda2 ni jadi kat kita...
Saya ada plan bulan 1 ni..
Takut la..
Doakan plan saya ni menjadi ok....
Saya tak nak bulan lain dah...
Nak bulan 1 jugak..
Nak tau ape??
Nant la...Kalo benda ni da confirm...Saya bagitau korang k...
Takut tak menjadi plak nant kalau da bgtau awal2 kan..
Pray for me k....Amin...


'Peace No WAr'

25 November 2011

TUKAR TRANSPORT...

ASSALAMUALAIKUM...


Nak tau cete x???
Lama gile dah aku tak bawak motor...
Dulu masa kat poli ego je yang aku belasah setiap hari....
Tu moto skuter @ auto...kalau motor manual lagi la lama aku tinggalkan...
Baru-baru ni aku decide nak tinggalkan kete kat umah...nak naik transport awam je...
Wee susah gile kalo da lama bawak transport tetiba  tak bawak transport ni...
Macam-macam pikir, esok camane nak kuar??kena bangun awal kalau nak naik bus..Nanti sorang2 naik bus kalo tak de jue..macam-macam perasaan ade & terbayang kesusahan...
Pastu terus decide nak pinjam motor my BF...mula-mula die tak bagi..bese ar risau..lagi2 jalan kat parit king ni adalah jalan yang sangat bahaya kat Johor ni...
Tapi alhamdulillah p kelas pun sekarang, aku da mula naik bus...tak penah kot sepanjang aku belajar ni naik bus...tapi okla ade kawan...kalo takde susah gak...
Da seminggu motor my BF ade kat cn tapi tak penah pun guna lagi...
Petang tadi aku decide nak jalan2 naik motor..best weee dah lama gile tak bawak motor..
Kena perli lagi ngan rumet & housemate 'minah rempit'...dah lama kot diorg tak tengok aku bawak motor...
Terkial-kial jugak la nak menyetat motor ni pastu bawak motor manual..lagi la...
Tapi satu benda aku tak suka bila bawak motor...hujan....
Emmmm tak suka...Nasib hujan sekejap je tadi...

Emmm ok lah take care korang...Saya nak sambung wat keje PSM...

Kepada Julaisah Binti Jasmi,,semoga ayah kau cepat sihat okey...harap takde pape yang berlaku Amin...kepada yang membaca blog ni, sama-sama kita doakan ayah sahabat saya sihat dari menghidap sakit jantung...



'Peace No WAr'


KESIAN AHMAD FAKRI...

“SAYA juga ada perasaan, sesiapa pun pastinya terkilan jika dikutuk sebegitu rupa.“Mulut orang memang susah nak ditutup, jadi saya tidak peduli dengan kutukan itu dan menganggapnya sebagai suatu cabaran buat saya.”

Demikian respons ringkas penyerang Harimau Muda, Ahmad Fakri Saaraini ketika menjawab segala tohmahan dan kejian yang dihamburkan kepadanya ketika ini.

Kegagalan Ahmad Fakri, 22, dala
m menyempurnakan beberapa peluang terhidang ketika tewas 0-2 kepada Syria dalam aksi kelayakan Olimpik Zon Asia Kumpulan C di Stadium Nasional, Bukit Jalil malam kelmarin, ternyata mengundang kemarahan majoriti peminat fanatik bola sepak tempatan yang lantang mengecam pemain Negeri Sembilan itu secara terbuka, tidak kira dari tepi padang mahupun di laman sosial Facebook.

Ternyata, peminat tempatan masih belum dapat melupakan ‘dosa’ Ahmad Fakri yang gagal menyempurnakan sepakan penalti ketika menewaskan Indonesia sekali gus mempertahankan pingat emas Sukan SEA baru-baru ini.

Sama ada sedar atau pun tidak, mungkin ada yang terlupa dengan jasa pemain kelahiran Kota Bharu, Kelantan itu yang berjaya meledak gol tunggal ketika menewaskan Myanmar pada pusingan separuh akhir, sekali gus menempah slot untuk beraksi di final Sukan SEA 2011.

Malah, mungkin ramai juga yang tidak percaya betapa Ahmad Fakri sebenarnya merupakan antara penyerang termuda terbaik yang dimiliki negara selain Thamil Arasu ketika ini, gara-gara kecederaan yang menimpa Syahrul Azwari Ibrahim dan Izzaq Faris Ramlan.

“Apa salah saya sebenarnya? Bukannya saya sengaja tidak mahu menjaringkan gol, cuma saya kurang bernasib baik.

“Hendak kutuk pun biarlah berpada-pada dan ada batasnya, namun setakat ini saya masih mampu bersabar,” katanya kecewa.

Menurut Ahmad Fakri, dia berazam untuk membuktikan sesuatu sekiranya diturunkan Ong Kim Swee ketika menentang Bahrain, Ahad ini.

“Jika saya berjaya menjaringkan gol ketika menentang Bahrain nanti, sudah tentu ia memberikan moti- vasi yang lebih baik buat saya.

“Cuma pada masa sama, saya tetap berharap supaya penyokong faham dengan kesungguhan saya setiap kali beraksi. Cuba bayangkan jika mereka berada di tempat saya, sudah tentu ia tidak semudah dijangkakan,” katanya yang memohon dimengertikan.

22 November 2011

ASSALAMUALAIKUM....

Sebelum aku nak wat assignment yang berlambak-lambak ni...saje nak cete aktiviti aku pada hari selasa petang2 ni...nak tau ape???jeng3x...hehehe

The answer is.........tengok gambar tunang & kahwin member2 kat FB...yang dah kahwin lama pun aku jump...hahaha...tapi yang member2 kawin baru2 ni la yang aku bagi keutamaan...dengar2 tahun depan lagi ramai member2 yang nak wat majlis...aduh bestnyer...

"Tak pelah anem...sabar2..turn kamu ade tapi tak tahu bila...."hahaha...kata dalam hati bagi penyejuk hati...


Oklah SEE U IN NEXT POST...(^_^)


"peaCE No WAr"

18 November 2011

RINDU SANGAT...

ASSALAMUALAIKUM..

Pagi2 ni saya sangat rindukan insan2 ni...agak2 diorang rindu kat saya tak??hahaha...

Macamane ni nak balik kampung, keje banyak, so ape nak buat...buat bodoh je la...hahaha

 saya sayang mak saya sangat2
 ayah saya jugak...sayang sangat2
 anez bucuk

'peAcE No WAr'

KERJA, KERJA & KERJA....

ASSALAMUALAIKUM

Selamat pagi jumaat semua...sebelum wat keje sekolah aku nak bikin ini blog dulu....hehehe...

Dah nak akhir sem ini sangat busy dengan kerja2 sekolah, kerja2 sampingan pun ada...kengkadang geram gak kenapa aku kena wat...oleh kerana beliau yang memberikan mark kat saya...so aku wat dengan separuh relahati + paksaan...tapi keje yang rasmi kena wat xwat2 pun lagi...camane???mane yang kena nilai nanti...aduhhhhhh...dah la xtau nak wat camane ngan cara yang beliau suruh...pening3....

Okey kat sini saya nak share cite xtually dah 3 hari start wat keje ni iaitu menjaja nasi lemak di kolej kediaman...keje die ketuk setiap bilik student tanya nak nasi lemak tak...tapi ok la keje ni sebenarnya hilangkan malu...consider bila orang kata xnak..n akhir sekali even beli or tak wish terima kasih dengan senyuman...hehehe


Kalo korang ape korang rasa malu kan...hehehe..macam2 respon dapat dari diorang....tapi saba jela...hehehe...start menjaja sem ni bila palapes bukak gerai kat karnival konvo...kalo duduk je kat gerai confirm kurang laku...dari duduk2 baik p menjaja....at least nampak gak hasilkan & dapat cuci mata kat gerai2 lain...hehehe

Okey la...nak sambung wat PSM...wish me luck ok...



Jom layan gambar masa kat konvo




'pEace No WAr'

15 November 2011

FITIK REJIMENTEL

ASSALAMUALAIKUM...

Korang paham x maksud entry aku ni..hehehe...saje je wat korang confius kan...aku di 'detail'kan tok fitik messnite YO PALAPAES...so terpaksa la aku p ari jumaat (11/11/11).nasib memang aku balik johor awal kalau x mesti aku tak de mood nak balik kampus...

Tak paham lagi ke??hehehe...bagi sape2 yang dah lepas 3 tahun dalam PALAPES..maka mereka diiktiraf menjadi YO dan mendapat pangkat leftenan muda...so mereka ada majlis messnite bersama sultan untuk meraikannya.so aku di 'detail' untuk membantu2 mereka untuk menjayakan majlis ni...so before hari jumaat tu aku pun tidor la awal...set dalam mind esok kena keje banyak...so kena rehat cukup2.

Pada hari jadi tu, tak de la banyak keje sangat..before batch ni skuad aku cakap banyak keje..kena setup macam2...kali ni sungguh bernasib baik sume dah di 'settle' kan oleh tempat tu..Alhamdulillah...tak banyak keje...makan pun best..makan kat hotel kan...buffet macam2 makanan ade...kejenye bukan banyak pun tapi ade la sikit2 keje kena wat...MESSNITE ni kat Kulai Spring Resort...bestnyer kalau aku kahwin nanti kat dewan ni...ececeh...

Dapat jumpa Sultan lagi uollz..jangan jeles tapi aku tak dapat salam..tengok depan pun jadila kan...hehehe..best2...kitorang memang bernasib baik...dah la tak banyak wat keje masa event ni, lagi la kami dijemput makan sekali bersama2 YO..ingatkan kami ni kena dok luar dewan jekan...

Jom kita layan picta masa kat sana...YOK....



"PEacE No WAr"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...