TAnks For Viewing My Pages...\(^_^)/

31 July 2011

MEnanTU VS MeRTua


ASSALAMUALAIKUM....

Lama da x update blog...Rindu gle nak mengarang...hehehe...Macam da kawen plak wat entry cmnie kan...hahaha...but nak cete jgak kisah hubungan antara saya n bakal mak mertua ni...


Cinta kami bermula di zaman sekolah lagi. Besela cinta zaman skolah mest de halangan nyer kan... Mak sape yg bagi anak-anaknyer ber'couple' time sekolah... Tapi mak ayah saya x kisah je asalkan tau batas2 nyer... Nak dating pun kat umah je tau... That mean x semua org samakan kat dunia ni....

Di awal permulaan hubungan saya n mak mertua memg agak susah untuk mesra sampaikan pada satu masa x bertego sapa dalam 1 kete yang hanya saya n bakal mak mertua shaja...Sunyi sepi kete apabila Mr.K n bakal ayah mertua p toilet... Rasa diri masa tu terasing sangat...

Setiap kali kol or jumpa mest bergaduh dgn Mr. K ni,,,mintak putus kunun coz x dapat restu mak ayah...Mak ayah saya???Memg sporting gle...Support je pilihan anak even time skolah....heheheh..Luv u la mom n dad...

Dulu masa time skolah mane de nset2 ni...X macam skang....Budak sekolah rendah pun da ade nset...So kemudahan di rumah jela gunakan...Tiap kali balik ostel bergayut guna fon umah...X kira saya kol ke Mr. K kol ke...Mesti kena bebel oleh mak mertua ni...Kadang2 bila mak mertua angkat fon umah n dga sore saya, mak mertua saya akan diam pas2 akan letak fon...Wa sedihnya masa 2...Lastly saya decide, bila mak mertua saya xde baru saya akan kol Mr. K ni....Tok elakkan sakit ati kan.... 


Nasib la saya dapat support dari 2 kakak Mr. K ni...Macam2 la advice yang diorg bagi....Tapi bila hubungan da melebihi 5 taun....Sikit2 mak mertua saya boleh menerima saya sampaila skang tersasul terbahasa 'mak' kat saya...hehehe suka2...Skang ni saya da dapat title 'menantu kesayangan'oleh kakak2 Mr. K ni...



 


 Ni la kakak2 Mr. K yg banyak bg support..tanks ye kakak2 ku...








So tok kat lua 2 jangan mudah give up bila dapat mak mertua cmnie k...Lama2 sedikit demi sedikit diri kita akan diterima olehnya...Bak kata pepatah nak dapat anaknya mestilah dapatkan ibunya dulu...heheheh...Smoga hubungan saya n Mr. K ni kekal hingga akhir hayat...Amin.......


-> Selamat menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan yang mulia ini....





4 comments:

  1. ooo...dah ade "mak mertua" rupenya...

    ReplyDelete
  2. hahahah...xde la cikgu....coming soon....=)
    cikgu...slmat berpose....

    ReplyDelete
  3. kena kawen cepat2.. kang kurang berseri.. :P

    ReplyDelete
  4. 2 la...nak lawan akak tapi akak kawen 23 da xblh nak lawan da...kalah da saya...hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...